Prečo umývať kefu na vlasy?

 Otázka sa zdá byť rétorická, ale nebude zbytočné o nej diskutovať. 

Náš kartáč na vlasy používáme prakticky každý den a zcela logicky se v něm hromadí množství bakterií, zbytků pokožky, prachu a stylingových přípravků. To vše negativně ovlivňuje pokožku hlavy, vede k podráždění a zarudnutí. Abyste se vyhnuli všem těmto problémům, musíte pečlivě pečovat o hygienu vašeho česacího nástroje.

 

 

Ako často by sme ju mali umývať?
Držte sa pravidla: čím častejšie, tým lepšie. Odborníci radia umývať si kefu aspoň raz týždenne a nie menej ako dvakrát, ak používate veľa stylingových prípravkov. Kefu by sa mal vymeniť aspoň raz za rok, pretože sa na nej nahromadilo toľko baktérií, že ju už nie je možné ničím zmyť. Vlas kefy sa navyše opotrebováva, láme a tým škodí vašim vlasom. 

 

 

Ako správne umývať kefu na vlasy?


Zdravie a krása vlasov závisí nielen od životného štýlu, zdravej stravy a kvality prípravkov, ktorými ich umývame a ošetrujeme, ale aj od čistoty našej obľúbenej kefy na vlasy. Nemáme striktné odporúčania na jej výber, ale máme tipy, ako ju udržiavať v čistote.

S mydlom a vodou
Než začnete kefu umývať, najprv na nej opatrne odstráňte všetky chlpy a potom ju dôkladne umyte vodou. Tento typ dezinfekcie je vhodný pre všetky druhy česacích nástrojov – či už drevený hrebeň (nenamáčajte ho príliš dlho, aby ste nepoškodili drevo) alebo plastovú plochú kefu.

So sódou bikarbónou
Jedlá sóda je alternatívou k mydlu. Rozpustite 5 lyžičiek. sódu bikarbónu v 1 litri vody, namočte do nej kefu alebo hrebeň a ráno dôkladne umyte čistou vodou. Jedlá sóda dokonale odstraňuje zvyšky pokožky a čistí vlasy od nečistôt.

S bielym octom
Ocot dodáva vlasom lesk. Dokonale dezinfikuje aj kefy a hrebene od nahromadeného znečistenia. Aby ste dosiahli želaný efekt, mali by ste nechať kefku v octe aspoň hodinu a potom ju dobre umyť vodou.

 

 

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz