Minerály na vlasy???

 
Keď sa povie minerály, ktoré potrebujeme pre zdravé a pevné vlasy, hneď nám napadne zinok, selén a železo. Železo je jedným z najdôležitejších prvkov pre hemoglobín. Nedostatok železa je najčastejšou formou nedostatku výživy. Spôsobuje anémiu, ktorá sa vyznačuje pocitom únavy, bledou pokožkou, dýchavičnosťou, lámavosťou nechtov, studenými končatinami, vypadávaním vlasov. Selén je dôležitý pre našu imunitu, zdravie očí a kĺbov. V kombinácii so zinkom prispieva k zníženiu poškodenia voľnými radikálmi, hormonálnej rovnováhe a rastu vlasov. Nezabudnime na meď . Minerál meď sa podieľa na tvorbe dôležitých bielkovín hemoglobínu a kolagénu v tele. Meď, zinok a železo musia byť v tele udržiavané v rovnováhe. Užívanie jedného minerálu vo väčšom množstve ako druhého môže viesť k nerovnováhe v koncentrácii minerálov. Výsledkom je, že namiesto pomoci si môžeme uškodiť.
 
A čo magnézium?
Je to minerál, ktorý sa podieľa na viac ako 250 biochemických reakciách v ľudskom tele, vrátane rastu vlasov. Horčík a síra (tu hovoríme o MSM) sú mimoriadne dôležité pre zdravé vlasy a ich rast. Je pre ne charakteristické, že sa rýchlo vstrebávajú do vlasovej pokožky a priamo „kŕmia“ korienky. 
Cesnakový extrakt je účinné probiotikum, antiseptikum a antioxidant. Dokonca môžeme povedať, že je absolútnym favoritom na rast vlasov. Chráni a lieči pokožku vlasov. Antibakteriálne vlastnosti superpotraviny sú neodškriepiteľné – úspešne si poradí s kožnými infekciami vlasovej pokožky, ktoré sú tiež jednou z hlavných príčin vypadávania vlasov. Okrem toho obsahuje síru, meď, selén, alicín, vitamín C a ďalšie minerály, ktoré sú veľmi užitočné pre rast zdravých a krásnych vlasov. Síra a meď v cesnaku podporujú rast, zahusťujú vlasy a zachovávajú ich farbu. Práve síra je jedným zo stavebných elementov vlasov, ktorá zabraňuje oxidácii a dodáva vlasom prirodzenú hladkosť a lesk.
Cesnak zlepšuje prekrvenie vlasovej pokožky a dodáva folikulom potrebné množstvo bielkovín. Vysoký obsah enzýmov bráni šediveniu. Žihľava alebo Urtica dioica L. je všade okolo nás. Jej prínos pre naše vlasy je rovnako známy ako hudba skupiny Beatles. Listy žihľavy obsahujú množstvo živín a predovšetkým vysoké koncentrácie vitamínov A, C, D, E, F, K a P, ako aj komplex vitamínov skupiny B. Obsahujú významné množstvo selénu, zinku, železa a horčíka, ako aj riboflavín, kyselinu glycerolovú, kyselinu glykolovú, beta-karotén a kyselinu pantoténovú. Samozrejme nezabudnime spomenúť kaolín, najdete ho vo všetkých našich produktoch Huma. Vo svojej podstate je to liečivá hlina. Blahodárne vlastnosti kaolínu opísal už Hippokrates v 4. storočí pred Kristom. Odvtedy je biely íl nenahraditeľnou zložkou v maskách krásnych žien všetkých období. Kaolín je bohatý na oxid kremičitý, zinok a horčík. Pomáha zastaviť vypadávanie vlasov, posilňuje krehké a slabé vlasy. Má regeneračné vlastnosti a je vynikajúce antiseptikum. Pri použití na pokožku a vlasy má schopnosť absorbovať mastnotu a baktérie. Liečivá hlina je totiž plná minerálov, ktoré majú schopnosť absorbovať a adsorbovať (priťahovať ako magnet) znečistenie, baktérie, organické látky, kovy a voľné radikály z prostredia. Vyživuje pokožku a navracia pružnosť suchým a poškodeným vlasom . Prípravky s liečivým ílom nie sú vhodné na farbené vlasy, pretože farba sa rýchlejšie zmýva. Všeobecne povedané, všetky prvky sú okolo nás. A čím viac ich naše telo potrebuje, tým sú rozšírenejšie a koncentrovanejšie okolo nás. Stará sa o to jedinečná príroda, ktorej sme jednoducho neoddeliteľnou súčasťou. Prírodné produkty na vlasy pôsobia lokálne a posilňujú vlasy a pokožku tým, čo potrebuje bez narušenia vnútornej rovnováhy, no stále doplnia tam, kde to nestačí Tu je naše „tajomstvo“. Milva využíva túto silu prírody a znalosť, aby ''vypestovala'' vlasy a preto nehľadáte predsa u nás produkty, ktoré len maskujú výzor vlasov.
 
 
Náš tip! 
   Zdá sa, že všetky prírodné produkty sú rovnaké, no pravdou je, že každý z nich má svoju „silu“ a čím komplexnejšie а rôznorodejšie sa budete starať o svoje vlasy a pokožku, tým zdravšie budú.  Vyživujte ich rozmanito a plnohodne.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz