Slnko je nepriateľom vlasov číslo jeden

Slnko má priaznivý vplyv aj na naše zdravie, vrátane prísunu vitamínu D, ako aj na zlepšenie nálady. Vyžaruje však aj UV žiarenie, ktoré môže byť škodlivé. Konkrétne je známe, že UVA a UVB lúče zvyšujú množstvo voľných radikálov cirkulujúcich v našom tele. V našom tele spôsobujú oxidačný stres. Keď sú lúče lokalizované v našej koži, provokuje to enzýmy, aby začali rozkladať kolagén, čo môže spôsobiť predčasné starnutie. Platí nielen pre vašu pokožku, ale aj pre vaše vlasy!
UV žiarenie, vysoká vlhkosť vzduchu, morská voda – všetky tieto faktory sú pre vaše vlasy peklom. Pri absencii dostatočnej starostlivosti ochabne, vysuší sa, trhá sa, končeky sa zamotávajú a pôsobí vyčerpane

Slnko poškodzuje pokožku hlavy, čo vedie k poškodeniu vlasových folikulov.

Škodlivé UV lúče poškodzujú aj bunky, ktoré tvoria vlasový folikul. Vlasové plášte obsahujú lipidy, ktoré pomáhajú zabezpečiť hydratáciu a dodávajú lesk. Vystavenie slnku poškodzuje tieto lipidy, takže vaše vlasy vyzerajú suché a krehké. Voľné radikály tiež spôsobujú rozpad keratínu, čím viac degradujú štruktúru vlasov.
Ďalším problémom, ktorý môže spôsobiť dlhodobé vystavovanie sa slnku, je prekrvenie pokožky hlavy. Z priameho slnečného žiarenia sa pokožka stáva suchou, vlasové folikuly nedostávajú dostatok potravy. Rast vlasov sa spomalí a začnú vypadávať.

Slnko ničí aj pigment, ktorý je zodpovedný za farbu vlasov. Tmavovlasí ľudia majú viac takéhoto pigmentu, takže tento proces nie je pre nich taký nebezpečný. Blondínkam a všeobecne ľuďom so svetlejšími vlasmi hrozí nielen „spálenie“ a zosvetlenie prameňov, ale aj zničenie samotnej štruktúry vlasov.

 

 
 
 

Hoci je morská voda bohatá na minerály, v kombinácii so silným slnkom môže byť nepriateľom zdravých vlasov.

Bazénová voda je ešte nebezpečnejšia kvôli chlóru a iným chemikáliám, ktoré obsahuje. Pred vstupom do vody si vlasy nastriekajte domácim sprejom z čistej vody a niekoľkých kvapiek vlasového kondicionéru – vlasom tak zachováte ochrannú vrstvu.
Keď vyjdete z mora alebo bazéna, zohnite hlavu a opláchnite si vlasy čistou vodou, ktorú ste si pred plážou naliali do fľaše. Nakoniec v hotelovej kúpeľni po umytí šampónom a kondicionérom dobre opláchnite vlažnou vodou – zachováte tak lesk vlasov. Tak ako pokožka potrebuje špeciálnu kozmetiku, aby bola chránená pred UV žiarením, potrebujú ju aj vlasy. Používajte masky a spreje, ktoré vlasy posilnia a poskytnú im ochranu pred slnkom.

 

Aby ste svoje vlasy čo najviac ochránili pred slanou vodou a chemikáliami v bazéne, zvoľte hydratačný hĺbkovo čistiaci šampón.


Nezabúdajte na dobrú hydratáciu, keďže slnko a slaná voda vysušujú vlasy aj vlasovú pokožku. Ak používame masku na vlasy raz týždenne, počas letnej dovolenky by sme ju mali používať každý deň. Chinínová maska ​​navyše neumožní zníženie mikrocirkulácie k pokožke vlasov, čo by spôsobilo vypadávanie vlasov.

V lete, viac ako inokedy, musíte používať kondicionér, aby ste zabránili vysúšaniu a lámavosti – aplikujte od stredu vlasov ku končekom, chrániac korienky.

Vyhnite sa fénovaniu vlasov vždy, keď je to možné. Jemne osušte uterákom bez toho, aby ste ho obaľovali alebo energicky drhli a nechajte prirodzene uschnúť.

 

 

 

 V neposlednom rade na ochranu vlasov pred slnkom vsaďte na efektný doplnok – šatka alebo čiapka podľa vlastného výberu nielen ochráni vaše vlasy, ale je aj výborným doplnkom k letnému looku.

 

 

 

Čo odporúčame?

 

 Maska na vlasy Chinín Forte je určená na regeneráciu problémových vlasov - vypadávanie vlasov, strata prirodzenej vlhkosti vlasov, lámavosť, lupiny. Prenikajúc do pokožky hlavy a do hĺbky poškodeného vlasu, efektívne hydratuje, vyživuje a reguluje produkciu mazu pri korienkoch. Chráni vlasy pred chemickým poškodením. Dodáva elastickosť, lesk, objem a robí vlasy ľahko rozčesateľnými.

 

Regeneračný kondicionér na poškodené a suché vlasy s bio-regeneračnou formulou, ktorá zahŕňa komplex prírodných olejov a bylinných výťažkov, ktoré účinne hydratujú a vyživujú vlasy do hĺbky, chránia vlasy pred poškodením, regenerujú ich a dodávajú poškodeným vlasom lesk. Vlasy sú jemné a hebké na dotyk.


Milva hydratujúci šampón s predĺženým účinkom.

Má silný hydratačný účinok s predĺženým pôsobením. Pokračuje v extrakcii vlhkosti zo vzduchu a v hydratácii vlasov až 72 hodín po použití šampónu! Mäkké čistiace prostriedky sú kombinované s bylinným fyto-komplexom, ktorý upokojuje pokožku a posilňuje vlasové korienky. Bio-keratín vyhladzuje a regeneruje poškodené vlasy.  

 

Hĺbkovo čistiaci krémový šampón
Tento šampón čistí ťažké tuky, chemické a mechanické nečistoty, ktoré sa nahromadili na vlasoch a vlasovej pokožke a ktoré sa objavili po použití mnohých kozmetických prípravkov alebo od hrubého každodenného znečistenia. Produkt obsahuje detergenty rastlinného pôvodu (silno zvlhčujúce zložky s predĺženým účinkom), tonizujúci bylinkový komplex a prísadu pre ľahké rozčesávanie. Pred novým stylingom dôrazne odporúčame umývať vlasy týmto šampónom.


Ak milujete naše produkty a milujete svoje vlasy, nezabudnite, aký vzácny je každý vlas a centimeter. S
tarajte sa o ne, vyživujte ich a hydratujte ich každý deň počas letnej dovolenky. Chcete krásne vlasy? Vypestujte si ich! Milva 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz