AKO PÔSOBÍ SÍRA NA POKOŽKU?

Síra je baktericídna, dezinfekčná, upokojujúca a proti starnutiu. Oplatí sa hľadať v kozmetike pre aknóznu pleť, zrelú pleť s atopickou dermatitídou či psoriázou.


Aj keď si ju spájame najmä s nepríjemným zápachom a hlbinami pekla, sa už stovky či dokonca tisíce rokov využíva pre krásu a zdravie ľudstva. Tento prirodzene sa vyskytujúci prvok vo veľkých množstvách hrá veľmi dôležitú úlohu aj v ľudskom tele. Nájdeme ho takmer v každom tkanive – je zložkou keratínu (proteíny v pokožke a vlasoch) a kolagénu (dodáva pokožke pružnosť). Nedostatok síry spôsobuje intenzívnu keratózu epidermy, ochorenia nechtov, lámavosť a nadmerné vypadávanie vlasov.

Síra pôsobí na pokožku upokojujúco, urýchľuje jej regeneráciu a bojuje proti voľným radikálom, ktoré ju ohrozujú. Vďaka svojim vlastnostiam sa výborne hodí ako prísada do kozmetiky proti starnutiu. Tým však jeho výhody nekončia! Tento prvok je tiež antibakteriálny a protiplesňový a zabraňuje nadmernej seborei (znižuje sekréciu mazu).
Sírne kúpele profitujú z keratoplastiky kvôli sulfidovým zlúčeninám, ktoré rozpúšťajú keratín epidermisu a odstraňujú jeho plazmatickú vrstvu. Pokožka po sírovom kúpeli sa stáva pružnejšou a hladšou. Preto sa tento typ kúpeľa odporúča ľuďom s hyperkeratózou, psoriázou, seboroickým ekzémom a atopickou dermatitídou.

 

Vďaka svojim regeneračným a antioxidačným vlastnostiam je síra súčasťou kozmetických prípravkov proti starnutiu. Odporúčame ho ale hľadať v prípravkoch proti akné, ktoré sa používajú na starostlivosť o pokožku tváre aj tela. Síra vám pomôže vysporiadať sa s aktívnymi zápalmi, nadmerne mastnou pleťou, čiernymi bodkami a rozšírenými pórmi.

 

Viete čo to je MSM (metylsulfonylmetán)?
Je to biologicky dostupná forma síry, ktorá sa nachádza v tkanivách rastlín, zvierat a ľudí. V ľudskom tele je síra nevyhnutná pre oxidačné reakcie v bunkách, syntézu kolagénu, normálny metabolizmus uhľohydrátov a pre udržanie acido-alkalickej rovnováhy.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                             MSM alebo methylsulfonylmethan je

prírodná, najlepšie vstrebateľná organická zlúčenina síry.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz