Maska alebo kondicionér?

 

Krásne a zdravé vlasy sú hlavnou ozdobou každej ženy. Ale aj tie najúžasnejšie prírodné kučery sa môžu časom strácať a môžu byť ''bez života'', ak sa o ne riadne nebudeme starať.  

 
blog1
 
 
 

Účelom šampónu je očistiť pokožku hlavy od sekrécie pokožky, stylingových produktov, znečistenia životného prostredia a ďalších. Preto ju vyberáme podľa typu vlasovej pokožky. Kondicionér je zase navrhnutý tak, aby zjemnil vlasy a uzavrel "škridličky" kutikulárnej vrstvy. Preto ich vyberáme podľa typu vlasov.
Mnoho ľudí, bohužiaľ, verí, že maska a kondicionér sú rovnaké.
Maska má magický účinok na štruktúru vlasov, folikuly, pokožku a mazové žľazy, je účinným nástrojom na starostlivosť o vlasy zvnútra. Zloženie tohto nástroja často pozostáva z prírodných zložiek rastlinného pôvodu s pridaním chemických živín, éterických olejov a mikroelementov.
Výber masiek závisí po prvé - od typu vlasov a po druhé - od cieľov (hydratácia, výživa alebo regenerácia, starostlivosť o farbené vlasy a ďalšie).
Narozdiel od kondicionéra, vlasová maska nezakrýva "škridličky" kutikulárnej vrstvy, takže je lepšie ju aplikovať ihneď po šampóne. Spravidla sa výrobok aplikuje na mokré vlasy, dobre vyžmýkané uterákom, po dobu 10 alebo viac minút. Po opláchnutí je potrebné na vlasy aplikovať kondicionér, ktorého kyslé prostredie uzavrie vlasovu kutikulu a utesní ošetrujúce prvky masky. Tento postup sa odporúča raz týždenne.
Pozrime sa na rozdiel medzi maskou a kondicionérom. Používajú sa na obnovenie poškodenej štruktúry vlasov, zlepšujú ich farbu a celkový stav. Balzam sa však používa niekoľkokrát týždenne ako prostriedok základnej starostlivosti a masky ako liečebný postup pri výraznom poškodení, vypadávaní vlasov, na podporu rastu vlasov, potrebnú hydratáciu a výživu zvnútra. Čas aplikácie kondicionéru sa navyše pohybuje od 5 do 10 minút a maska - od desiatich alebo viac.
Ako ste už pochopili, starostlivosť o vlasy nie je ľahká úloha. A aby ste mali zvodné vlasy, stojí za to použiť kondicionér a masku. Výber správnej kozmetiky však zostáva veľmi dôležitým.  

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz