Pozorujete zvýšené vypadávanie vlasov na začiatku používania Milva šampón chinín?

 
Dôvodom je naštartovanie metabolizmu vo vlasovej pokožke. Pozorujeme to v prípade, keď ide o skrátenú rastovú fázu vlasov (anagén). Korienok je "nedokŕmený", v dôsledku čoho je oslabený. Dôvodov je viac, ale týmto sa predlžuje fáza odpočinku Telogén, kedy vlas vlastne nerastie. Čím viac korienkov sa nachádza v dlhodobom spánku, tým je pomalší rast vlasov a vlasy sú slabšie – lámu sa a vypadávajú.
Chinín v našich šampónoch a vodičkách dokáže prebudiť spiace vlasové folikuly a posunúť ich z kľudovej fázy do rastovej. Starý vlas, ktorý sa už nekŕmi a nerastie, vypadne a na jeho mieste začína rásť nový vlas. To je dôvod, prečo sa často stáva, že na začiatku používania chinínových produktov, pozorujeme zvýšené vypadávanie vlasov. Starý vlas vo fáze Telogénu tak či tak vypadne, avšak čím dlhšie sa nachádza vlasový korienok v "spánku", tým je slabší a menej životaschopný. Preto je nutné udržiavať vlasové folikuly v správnom rastovom cykle. Rastová fáza začína v čase, keď vypadne starý vlas. Preto, ak na začiatku používania chinínových produktov pozorujete zvýšené vypadávanie vlasov, príčinou je, že začínajú rásť.???? Samozrejme vypadávanie nesmie trvať dlhšie ako 2-3 týždne.
Čo sa týka ťažšieho rozčesávania vlasov, dôvodom je typ vlasov – pórovité alebo vysoko pórovité. Prírodné šampóny postupne vymývajú syntetiku z vlasov. Výhodou syntetiky je, že vlasy sú po ich použití lesklé, pružné a ľahko rozčesateľné. Žiaľ, ale časom ich veľmi poškodia. Najväčšie zlo pre vlasy je, že upchávajú póry vo vlasovej pokožke a spôsobujú stratu vlasov. Preto, ak si chcete vypestovať krásne vlasy, je potrebné naučiť sa používať prírodné produkty, vrátane šampónov.
Šampón chinín neobsahuje hydratačné zložky a preto je drsnejší k suchým a dlhým vlasom. Odporúčame Vám pravidelne používať masky a hydratačné balzamy na vlasy na báze olejov ako je argán, bambucké maslo a avokádo, či kvalitné keratínové masky, domáce zábaly alebo olejčeky na vlasy. Všetky tieto produkty pomôžu vlasom, aby zostali hydratované. Okrem toho je vhodné zmeniť klasický šampón Chinin na Milva šampón hair repair stimulátor s bio keratínom. Obsahuje rovnaké množstvo chinínu a taktiež aj hydratačné zložky. Dobrá správa je, že čím lepšie sa staráte o vlasy, tým "ľahšia je neskôr cesta". Vlasy začínajú rýchlo rásť, sú pevnejšie a odolnejšie. Viete ako sa hovorí ? :) bez starostlivosti nie je radosti.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz